LUNDAKARNEVALENS TÄVLINGAR

Nu är det din tur att vara med och skapa Lundakarnevalen 2022! Få saker är så viktiga och tongivande som karnevalens tävlingar, de genomsyrar allt i hela karnevalen och är något som besökare från när och fjärran ska ha möjlighet att få ta del av. Hur kul låter inte det? Karnevalen har ett gäng tävlingar som utlyses nu i början av september, och för att läsa mer om varje tävling är det bara att kolla vidare här på sidan.
Har du frågor gällande tävlingarna? Tveka inte att kontakta tavlingar@lundakarnevalen.se!

AffischenMelodinOuvertyren
TältnöjenTågvagnar och mellanekipageSmånöjen
JokerTävlingsvillkorVisor

AFFISCHEN

Karnevalsaffischen är en av de äldsta och mest traditionella kännetecknet för karnevalen. 1912 kom den allra första och har sedan dess varit ett stående karnevalsinslag - kanske blir det du som gör karnevalsaffischen 110 år senare? Affischen genomsyrar allt i hela karnevalen och når ut till miljontals människor varje karneval!

Format: A3 

Följande ska finnas med på affischen: Studentmössa samt texten “Lundakarneval”, “2022” och “20-22 maj”.

Ledord för tävlingen: Glädje, gemenskap, bus, påhittighet, humor med lustiga, skämtsamma motiv!

Deadline: 30 september 2021

Skicka in ditt bidrag här


MELODIN

Karnevalsmelodin ska sprida den karnevalistiska känslan nu och i framtiden. Den kommer ljuda på allt från förfester till hemma i tv-soffan och nå ut till tiotusentals personer.  Bidra med din kreativa förmåga och tonsätt karnevalen! 

Format: ljudfil (mp3, wave 16-bitars)

Längd: 3-4 min

Känsla: Glädje, fest, pepp

Deadline: 31 Oktober 2021

Skicka in ditt bidrag här


OUVERTYREN

Melodifestivalen har en. OS har en. Nobelfesten har en. Glassbilen har en. Nu är det DIN tur att skapa Lundakarnevalens egna ouvertyr som ska representera karnevalen i en mängd olika sammanhang. 

Format: ljudfil (Sibelius, mp3, wave 16-bitars)

Längd: 10-60 sek

Ledord för tävlingen: Karneval/storslagen

Deadline: 31 Oktober 2021

Skicka in ditt bidrag här

Smånöjen

Sitter duinne på en fiffig manusidé kan detta vara tävlingen för dig! Ett Smånöje är en mindre föreställning av kreativt slag med publik på 50-150 personer. Tidsåtgången per föreställning är knappa halvtimmen och rullar på i rykande fart under karnevalsdagarna! Vilken upplevelse vill duge publiken?

Ledord för tävlingen: Glädje, Finess, Twist

Deadline: 15 November 2021

Skicka in ditt bidrag här

TÄLTNÖJEN

Var med och forma karnevalsområdet! Genom glädje och bus sprider våra ca 20 tältnöjen den karnevalistiska glädjen till besökarna. En liten grupp besökare får under 5-10min uppleva något som de aldrig kunnat ana! Du minns kanske tältnöjet “Se paradiset” från -80 då tältbesökarna lurades ut på paradisgatan utanför området och fick betala för att komma in igen. Eller kanske tältet “månlandningen” från -14 då besökarna fick uppleva en raketstart som resulterade i “moonade” och en röv i papier mache. Vad har du för idé? 

Ledord för tävlingen: Snabbt, enkelt, fiffigt, punchline, bus

Deadline: 15 November 2021

Skicka in ditt bidrag här

TÅGVAGNAR OCH MELLAN-EKIPAGE

Tåget, Lundakarnevalens äldsta nöje, visar vad karnevalisterna verkligen går för. Tillsammans kommer vi tåga genom centrala Lund framför 450 000 besökare på karnevalshelgen! Vad är din vision på en vagn eller mellan ekipage i Karnevalståget?

Ledord för tävlingen: Uppfinningsrikt, humoristiskt, minnesvärt, utmanande

Deadline: 30 November 2021

Skicka in ditt bidrag här

VISOR

En middag blir aldrig en ordentlig tillställning utan rätt visor. Nu har du chansen att hamna i den mest genomsjungna boken i Lunds historia. 

Genrer: Snapsvisa, Ölvisa, Vinvisa, Punschvisa, Alkoholfri visa, Övriga visor

Längd: Lagom för att orka sjunga

Ledord för tävlingen: Glädje, gemenskap, minnen

Deadline: 31 December 2021

Skicka in ditt bidrag här

JOKER

En tävling där allt mellan himmel och jord kan skickas in, det finns inga dumma idéer. Vad vill du se på Lundakarnevalen 2022? 

Ledord för tävlingen: Skoj, Påhittighet

Deadline: 31 December 2021

Skicka in ditt bidrag här


TÄVLINGVILLKOR

Vad kul att du vill delta i en av Tävlingarna för Lundakarnevalen 2022! Det är troligen en av de häftigaste tävlingarna du kommer vara med i: Som vinnare kommer ditt bidrag att uppskattas av 5000 karnevalister, en halv miljon besökare och antagligen hela världen genom sociala medier. För att kunna delta måste du godta följande tävlingsvillkor:

1. Vinnaren vinner karnevalistisk glans och ära, nu och för all framtid! 

2. Sedan du skickat in ditt bidrag till tävlingen får du inte utan Lundakarnevalens skriftliga tillstånd offentligt visa, fram- eller uppföra någon del av eller hela inskickat bidrag.

3. Lundakarnevalen förvärvar samtliga rättigheter till det vinnande tävlingsbidraget och har en obegränsad rätt att använda det i alla nu kända och framtida media. 

4. Lundakarnevalen har vidare en obegränsad rätt att fritt ändra i det vinnande tävlingsbidraget och att till tredje man överlåta samtliga eller del av rättigheterna till bidraget.

5. Genom att delta i tävlingen avstår du från din rätt att bli namngiven vid alla framföranden av ditt bidrag.

Lycka till!