LUNDAKARNEVALENS SEKTIONER


Den annalkande Katastrofalkarnevalen består av 32 olika sektioner. Här kan du läsa mer om vad de olika sektionerna har att erbjuda.

När du har skapat dig en bild av vilken katastrofal sektion du vill engagera dig i skickar du in din ansökan via detta formuläret.

BarnevalenBIT-KomBlädderietCirkusenDansen
EkonomiEntrénFabrikenFilmenFoodtrucksFontänen
FörmedlerietKabarénKrögerietKungshusetMusiken
Nedre kirurgenLundagårdRadionRevynShoppen
ShowenSmånöjenSnaxerietSpexetSäkerhet
TombolanTågetTältenVieriÖvre kirurgen


Barnevalen

Barnevalen är den lilla karnevalen i den stora katastrofalkarnevalen. Ett av de stora nöjena, men utöver en skojfrisk föreställning har vi även som ett eget litet område med både tältnöjen och café. Barnevalen är till för både stora och små, men kanske allra mest för barn, eller de som har barnasinnet kvar! Här skapar vi tillsammans en minikarneval och, vem vet, kanske tänder karnevalsgnistan i generalen för Lundakarnevalen 2042.

Ledningsgruppen kommer att bestå utav Ekonomichef, Kommunikationschef, Säkerhetschef och Vierichef samt Regissör och Smånöje/Områdeschef.


BIT-Kom

BIT-Kom (en helt katastrofalt fin sammanslagning av (B)iljetter, (IT) och (KOM)munikation) fungerar som en slags central för hela Lundakarnevalen! Genom att tillhandahålla all central information, administration, biljetter, expedition och IT-tjänster till såväl karnevalister som besökare! Dessutom ansvarar sektionen för ett gynnarsystem beståendes av gamla rävar som självmant(!) går in som garanter ifall Lundkarnevalen skulle gå back - ett system som aldrig behövt användas sen man började med det(!).Tycker man om att vara spindeln i nätet är således Bit-Kom helt rätt sektion att vara med i! 

I ledningsgruppen har vi Kung FU, Ekonomichef, Vierichef, Intern Kommunikationschef (centralt för hela Lundakarnevalen), Gynnarchef, Info/exp-chef! 

Blädderiet

Skribenter, illustratörer och ordvitsare – välkomna till Blädderiet! Blädderiet omfamnar det skrivna ordet och allt vad det innebär i tryckt form. Häri ingår Karnevalstidningen, Programbladet, Barnboken och vad än vår kreativitet kan ge oss mening att skapa. Kreativiteten stannar inte vid bokstäver – en stor del av Blädderiet är Design & Layout, här kommer sidorna till liv. För att göra allt detta möjligt är Ekonomi, Distribution och inte minst gemenskaps-gänget Vieriet nyckeldelar i Blädderiet <3

Ledningsposter inom Blädderiet ääär (drum-roll .!.!.!): Layout, Annons (ordvits-deluxe), Distribution, Vieri, Kommunikation, Ekonomi och Tidningsredaktör, Programbladsredaktör, Barnboksredaktör.

Cirkusen

Elefanter i Lundagård? En tiger i ett tält? Allt är möjligt när Lundakarnevalens Cirkus intar Tegnérsplatsen i slutet av maj. Vi är en sektion där nöje, ploj och dumma upptåg sätts i första rummet och ett självklart inslag i Karnevalsområdet. Tillsammans hittar vi lösningar på problem vi inte visste att vi hade och skapar minnen och sågspånsrester som följer med oss resten av livet.

Till vår ledningsgrupp söker vi huvudsakligen en producent, en regissör och kapellmästare. Förutom dessa hjältar kommer vi också att behöva kings som brinner för organisering, party, lustigheter och ekonomi. Vi söker the sleepless elite – ett gäng som är villiga att ge allt för dumheter, tramset och nöjet, för att få tillbaka nöje, glädje och minnen för livet (vi erbjuder också sågspån).

Dansen

Dansen arrar nattklubben på Borgen under karnevalsdagarna! Ni kanske minns från karnevalsmelodin 2014 – “alla dansar, Borgen skakar”, det är vi som ser till att det blir så! Vi är en stor sektion så det finns verkligen en plats för alla, och vi ser till att de dryga 2000 gästerna per kväll har sjukt roligt och känner sig trygga och bekväma på vad som är typ Sveriges största nattklubb. Ambitionen är att Borgen efter vårt härjande ska behöva renoveras igen!

Rollerna i Dansen har alla med klubbkänsla och goda vibes att göra! Till exempel har vi flera dansgolvsansvariga och baransvariga. Vi har också en duktig teknik- och musikgrupp som ser till att vi har grymma DJs och ljud/ljus, samt en vierigrupp som ser till att alla dansister känner samhörighet och tillhörighet och har jävligt kul!


Ekonomi

Karnevalen är det största som händer vart fjärde år och då krävs det cash och en robust hantering av dessa! Ekonomisektionen löser den centrala ekonomin inom karnevalen och bistår alla sektioners ekonomichefer med det som de kan tänkas behöva. Vi hanterar all logistik kring betallösningar, kassasystem och framtagningen av vår egna valuta Karnedal. Utöver det samarbetar vi med alla ekonomichefer med löpande resultatredovisning för att vi under karnevalshelgen alltid ska ha full koll på karnevalen som helhet. Om du är sugen på att hänga i ett litet gäng som arbetar i ekonomifrågor med många delar av verksamheten är det hit du ska söka!

Till ledningsgruppen söker vi följande fyra ansvarsposter: Bokföringschef, Kassa- och logistikchef, Säkerhetschef samt Vieri- och kommunikationschef.


Entrén

En ganska självförklarande men ack så rolig sektion! Vi kommer att ha hand om alla som det nu ser ut som åtta entréer under karnevalen. Detta blir då gästens första möte med karnevalsområdet och det blir då vårt uppdrag att få alla att känna sig så välkomna som möjligt! Vår vision är stor och vi vill tematisera de olika entréerna under temat katastrofal så att ingen entré ska vara den andra lik. 

Till ledningsgruppen letar vi efter kreativa eldsjälar och utöver de obligatoriska Vierichef, Säkerhetschef, Ekonomichef, Kommunikationschef och Miljöchef kommer det finnas en Dekorchef och Driftchef. Dekorchefen kommer hålla i  utformningen av entréerna och driftchefen planerar logistiken till karnevalsdagarna.

Fabriken

På Fabriken jobbar vi hårt för att karnevalsområdet ska bli så snyggt och stabilt som möjligt! Här byggs barer, bodar och framförallt alla vagnar till det stora tåget! På området har vi även ett skrädderi och ett sminkeri. Vårt stora område har plats för många, därför ser vi till att det är roligt att hänga här oavsett vilken sektion en kommer från!

Hos oss behövs händiga och kreativa människor som kan hantera verktyg och alla möjliga sorters material. Givetvis vill vi även ha kunniga inom ekonomi, säkerhet och ett gäng som ser till att vi allihopa har en riktigt kul tid ihop genom att planera evenemang, sittningar och andra roligheter!

Filmen

Vi är sektionen som kommer skapa en 45 minuter lång film! Utöver den faktiska planeringen och produktionen som bland annat innebär manus, budget, filmande och klippande så kommer vi även jobba med eventfix i form av en stor premiär och filmvisning under karnevalen. Är man intresserad av film eller bara är taggad på att se hur en filmproduktion kan se ut så är detta sektionen för er!

Vi har poster som bland annat har hand om regi, produktion,  inspelningslogistik, ekonomi, vieri, kommunikation, säkerhet, event och mer! 

Foodtrucks

Foodtrucks kommer att finnas på flera olika ställen på området och servera katastrofalt god mat samt karneöl och karnecider till alla hungriga och törstiga gäster! Inom Foodtrucks får man jobba med mat och dryck men även en hel del med logistik och dekor för att göra våra trucks till något alldeles extra.

Foodtrucks söker allt från Barchef och Kökschef till Logistik-, Ekonomi-, Kommunikation- och Vierichef! 

Fontänen

Norr om fontänen i Lundagård kommer ni hitta Krog Fontänen. Krog fontänen kommer finnas till för att bidra med en upplevelse som gästerna sent kommer att glömma. En del kommer göra ett kortare stopp för enklare mat och dryck och andra kommer stanna längre för att mätta både magar och strupar ordentligt samt njuta av härlig musik.. Vill du vara med och berika våra gäster med ännu ett härligt minne från Lundakarnevalen? Och framförallt, ser du fram emot att vara med och bygga ett koncept från grunden som bidrar med just det? Då är Krog Fontänen rätt plats för dig! 

Till ledningsgruppen kommer följande 7 poster att rekryteras, kommunikationschef, barchef, kökschef, ekonomichef, vierichef, säkerhetschef och områdeschef. Utöver ledningsgruppen kommer sektionen bestå av strax under 200 karnevalister.

Förmedleriet

Här jobbar vi med den externa kommunikationen för Lundakarnevalen! Detta innebär att vi skapar material och sedan marknadsför detta. Vi jobbar med grafisk design, fotografi och videoskapande, men även sociala medier, press och spons!

Utöver chefsroller för ekonomi och vieri har vi chefer för design, foto, video, spons och ett flertal för kommunikation. 

kabarén

Skrattar du åt saker du inte borde? Är buskisteater något du vill ha mer av i ditt liv? Vill du vara med och skapa en föreställning som gör att farfar tar sig för bröstet och gör att mamma tappar hakan? Då har du kommit helt rätt! Kabarén består av ett antal sketcher där vi tänjer på gränserna och utforskar vad som är okej att skämta om under Lundakarnevalen och vad som kanske borde stanna i vårt tält.

Till Kabarén söker vi flera kompetenser! I huvudsak så behöver vi Ekonomichef, Säkerhetschef, Vierichef samt Kommunikationschef som alla kommer att sitta i ledningsgruppen. För att göra denna Kabaré till den bästa och mest katastrofala i Lundakarnevalens historia behöver vi även en regissör som tillsammans med en manusgrupp vill skriva manus och producera föreställningen och en kapellmästare som vill tonsätta och leda karnevalens mest framstående kabaréband. I ett senare skede kommer vi även behöva ett härligt gäng chefer som vill styra upp saker som dekor, smink, ljud och ljus, kostymer osv.

krögeriet

Här i Krögeriet kommer vi att jobba med tre otroligt viktiga delar av Karnevalen, nämligen lagret, bamban och VIP:en. Lagret har den viktiga uppgiften att se till att ingen på området går ovilligt utan en karnevöl. Bamban ser till att ingen karnevalist går hungrig och VIP:en är ett område där nyckelpersoner och sponsorer kan få uppleva Karnevalens bästa sida.

Krögeriet söker de som är sugna på en utvecklande och kul logistisk utmaning, kingar på att laga mat (eller villiga att lära sig) eller har kul tankar och idéer för hur ett riktigt VIP-område kan se ut. Utöver detta erbjuder vi andra skojiga roller inom säkerhet, ekonomi, vieri och kommunikation. 

kungshuset

Vi kommer tillsammans att under karnevalshelgen driva en krog i hjärtat av Lundagård med plats för uppemot 500 gäster. På Krog Kungshuset samlas alla som vill fylla magen med god mat, dricka en karnevöl (eller något annat gott) och lyssna på livemusik. Här kan du få göra allt ifrån att svarva drinkar och laga mat till att ha hand om vår egna backstage, krogens dekor eller säkerhet. Är du intresserad av att bli en del av ett stort härligt team så är detta sektionen för dig!

Sektionen kommer att bestå av totalt över 200 stycken karnevalister. Till  ledningsgruppen så letar vi efter en vierichef, kökschef, barchef, kommunikationschef, säkerhetschef, områdeschef och ekonomichef.


Lundagård

Lundagårdssektionen ansvarar för att utforma karnevalsområdet i Lundagård och på närliggande platser för att skapa den ultimata upplevelsen för besökare och karnevalister. Sektionen sätter färg och form på hela området och ser till att alla får del av den karnevalistiska wow-känslan. Lundagård sköter planeringen och logistiken bakom själva uppbyggnaden av karnevalsområdet och ansvarar även för karnevalens övergripande miljöarbete.

Ledningsgruppen i Lundagårdssektionen består av Byggchef, Miljöchef, Elchef, Karta/Logistikchef, Dekorchef, Vierichef, Ekonomi/Kommunikationschef, samt Säkerhetschef.

Musiken

Musiken ansvarar för karnevalens musikutbud. Vi håller i Stora scenen och Lilla scenen, där det anordnas flera spelningar om dagen alla tre karnevalsdagar! Förutom att boka musikakter och hålla i backstageområde för artisterna, löser vi allt som har att göra med teknik, säkerhet och logistik kring musiken och scenerna. 

Musiksektionen kommer bestå av ungefär 120 karnevalister. I ledningsgruppen kan man få ansvar för ekonomi, område, säkerhet, sexmästeri, vieri, logistik eller teknik. Som karnvalist i Musiken kan du få testa på allt från att agera chaufför till några av Sveriges största artister till att rigga ljud på Lunds förmodligen största scen!

Nedre kirurgen

Har du alltid drömt om att driva en krog? Vet du vad som krävs för den perfekta skumkronan på ölen, eller vilken musik som passar bäst till en ljus lager? Tillsammans kommer vi att driva en KATASTROFALT bra krog där vi serverar god mat, god dryck och inte minst: - gott sällskap. I krogen behövs allt från bar- och kökspersonal till entrévärdar; vi skall designa utrymmet i tältet, menyer, vårt backstageområde och mycket mer. Det är en underbar sektion med blandade uppgifter för alla smaker. Totalt kommer vi att vara 200-300 karnevalister. Kom och stöka med oss<33

Till ledningsgruppen söker vi en barchef, kökschef, säkerhetschef, ekonomichef, områdeschef, kommunikationschef, vierichef och miljöchef. Skål!


Radion

Har du någon gång drömt om att sända radio? Nu har du din chans. Karnevalsradion ska sända i 72 timmar nonstop i en glasbur mitt i Lund. Människor skall intervjuas, artister skall spela och och teknik skall riggas. Är du redo att skapa radiomagi?

Till ledningsgruppen söker vi Vierichef, Teknikchef, Musikchef, Kommunikationschef, Ekonomichef, Säkerhetschef och Programchef.

Revyn

En självklar punkt på den karnevalistiska agendan! Revyn är föreställningen som med sina korta akter roar publiken genom träffsäkra skojare och tonsäkra sångare. Tillsammans kommer vi att måla, sy, sminka, repa och rigga innan det slutligen är dags för oss att ta över Universitetshuset i slutet på maj. I sann spexar-anda kommer vi att blanda kreativitet med humor och Karneval med katastrofal. Häng med! 

Vi kommer att vara en sektion på cirka 100 medlemmar. I ledningsgruppen samt chefsgruppen finns följande att hitta regissör med manusgrupp samt producent, chefer för vieri, ekonomi, teknik, säkerhet, kommunikation, dekor, syeri, smink, koreografi, programblad, film samt kapellmästare och sexmästare.

Shoppen

Det är vi som ser till att alla kommer ihåg karnevalen alla kommande år efter att festen har tagit slut i Lundagård. Vi designar och säljer all merch och om något annat ska designas grafiskt har vi antagligen haft ett finger med i spelet. Men förutom detta har shoppen en stort behov av logistik när det kommer till lager, hålla koll på leveranser och att se till att hyllorna i butiken alltid är fulla. Så vill du vara med i gruppen som ser till att alla besökare är karnevalistiskt klädda så skicka in din ansökan till Shoppen.

Sektionen består av cirka 300 stycken personer. I ledningsgruppen letar vi efter en försäljningschef, en logistik och byggchef samt en vierichef.

Showen

Sång, musik, dans, mat och kanske något att dricka. Är det inte det som gör livet värt att leva? Här i showen kommer vi att skapa härlig underhållning i sann musikalanda med tillhörande servering. Dinner and a show!! Tillsammans kommer vi att erbjuda våra gäster mat och dryck ackompanjerat av en föreställning präglad av musikaliska inslag och hisnande dans. Här kommer det finnas plats för alla som tycker att underhållning är som bäst med en mun full av mat och något gott i glaset! 

Ledningsgruppen kommer bestå av Ekonomichef, Vierichef, Kommunikationschef, Säkerhetschef, Sexmästare, Producent/Regiassistent och Regissör.

Smånöjen

Mer info kommer.

Snaxeriet

Snaxeriet bidrar såklart med det viktigaste till karnevalen – snacks! Det kommer finnas så mycket att uppleva under de tre dagarna att man behöver en paus. Vad passar då inte bättre än lite energipåfyllnad i form av popcorn, läsk, korv med bröd eller en stor kopp kaffe? Snaxeriet kommer att bestå av ungefär sju snacksbodar i Lundagård med ett redigt gott utbud!

Ledningsgrupper kommer att bestå utav Ekonomichef, Vierichef, Försäljningschef, Logistikchef och Designchef!

Spexet

Spex – det närmsta man kan komma svaret på frågan vad man får när man blandar komik, musikal och historia (tre samhällsbärande grupper som kanske emellertid inte annars nödvändigtvis har så mycket med varandra att göra). Och var är bättre att ha en sådan fusion än i Stora salen på AF-borgen? Karnevalsspexet har uppemot 16 000 besökare på en helg och är ett enaktsspex på dryga 40 minuter. Trippel så snabbt, trippel så rappt! Spexet är utan tvekan det, publikmässigt, största studentikosa scenframträdandet i karnevalen (nämnde jag 16 000 besökare?).

Ledningsgruppen kommer att bestå utav en Ekonomichef, Kommunikationschef, Säkerhetschef och Vierichef. Justfan, en regissör behövs också! Lätt att glömma. 

Säkerhet

Vi i säkerhetssektionen ansvarar för karnevalens säkerhet i stort och smått. Vi har hand om karnevalens brandsäkerhet, sjukvård, radiokommunikation på området och det som kallas för ordningsstörningar, alltså när något skiter sig och behöver hanteras snabbt! Vår uppgift är helt enkelt att möjliggöra så att de andra sektionernas kan hitta på allehanda knaserier på ett utomordentligt säkert sätt. Inga förkunskaper krävs, häng med! 

I ledningsgruppen ingår, utöver Sektionschef och Souschef, Brandchef, Insatschef, Samandschef (ansvar för radiokommunikation), Vierichef, Kommunikations- och ekonomichef, Borgmästare och Karnevalsöverläkare. 

Tombolan

Vi kommer att skapa 8–10 spelbodar utplacerade i Lundagård där besökare kan få en otrolig spelupplevelse. Tema på bodarna brukar vara något som ligger i tiden och är relevant för just denna karnevalen. Finns en bod för ALLA! Spelen kommer ha samma stuk som bodar du kan hitta i en nöjespark. 

I ledningsgruppein ingår Regissör, Byggchef, Områdeschef, Vierichef, Kommunikationschef och Ekonomichef. 

Tåget

Karnevalståget är ett spektakel som består av nästan 30 ekipage med olika studentikosa teman och detta färdas genom Lund utanför själva karnevalsområdet. Tågsektionen är förmodligen en av de äldsta sektionerna som var med från start 1849 och 2002 uppskattades det att ungefär 400 000 åskådare såg Karnevalstågets färd genom Lund! Det är på tågområdet som verksamheten har sitt bultande hjärta med febrilt arbete för att hinna klart med alla ekipage till avgång. 

Tåget är den största sektionen med sina cirka 800 karnevalister och utöver ledningsposter inom ekonomi/säkerhet/kommunikation och vieri finns positioner som ansvarar för intern kontakt med vagnchefer eller extern kontakt med t.ex orkestrar, det finns även en regissör och rälschef!

Vieri

Du undrar antagligen vieriet är? Den korta förklaringen är att Vieriet ansvarar för att skapa karnevalens Vi-känsla. Dvs. skapa en OTROLIG gemenskap i hela karnevalen. Är du en glädjespridare utan dess like? Älskar människor? Och kan inte få nog av att skapa glädje? Då är vieriet något för dig!

Vieriet som sektion är lite speciell eftersom vår verksamhet börjar före de flesta andras. Vi kommer nämligen kicka igång redan före uppropet med att skapa karneval. Sektionen består av ca 120 vierister som kommer rekryteras under hösten och som kommer skapa oförglömliga minnen för alla andra karnevalister i karnevalen. Detta gör vi genom att sprida glädje under uppropsdagarna, karneveljen, karnebalen och en mängd andra roliga evenemang under våren.

Tälten

Vi är en av de större sektionerna och ska fylla de omkring 20 tälten på karnevalsområdet med glädje, ståhej och bus. Tälten kan vara allt från ett escape room, till ett stort rollerblades-disco eller rent av bus som tältnöjet “se paradis” där besökarna gick in i tältet och kom ut på paradisgatan, utanför karnevalsområdet,  bara för att få gå runt området och ställa sig i kö i entrén igen! Fantasin sätter verkligen gränserna!

I ledningsgruppen ingår Säkerhet-/miljöchef, Kommunikation-/administrationschef, Vierichef, Ekonomichef samt Tältdirektörer som ansvarar för att vara mellanhand mellan ledningsgruppen och tältcheferna.

Övre kirurgen

Har din högsta önskan i livet också alltid varit att driva Lunds bästa bar under stjärnorna? Har du kanske svårt att hitta din favorit mellan Lenoteket och Kyrkogatan 5? Tycker du händelsevis att det saknas ett karnevalistiskt ölställe i vår stad? Frukta inte! På krog Övre Kirugen kommer vårt huvudfokus vara att servera karnevalens mest spännande vin och roligaste öl till alla besökare! Det blir en helmysig beergarden, en blickfångande vinbar och mer förnöjelser därtill! Givetvis serveras det även mat, men det mesta är tänkt att komplettera drycken på ett enastående sätt! Vi kommer lägga stor vikt vid rätt inköp, skapa en helt underbart magisk miljö att mysa i (kanske både med musik och underhållning?) och i övrigt vara väldigt nytänkande! Planerna på ett karneVin är exempelvis redan sjösatta!

Till ledningsgruppen söker vi barchef, karnevinchef, kökschef, säkerhetschef, ekonomichef, områdeschef, kommunikationschef och vierichef. Skål!Katastrofalkarneval 2022

Du skickar in din intresseanmälan för en ledningsgruppspost i Katastrofalkarnevalen genom detta intresseformläret.

Vi ser fram emot att få in din ansökan!