NÖJEN

Kära besökare till Lundakarnevalens stora nöjen!

Lundakarnevalen såg dagens ljus för första gången en majdag år 1849 och har sedan dess vart fjärde år (mer eller mindre med några avbrott) skapat av humor som har fått folk att spricka upp i eftertänksamma leenden, gapskratt, fniss och hysteriska skrattanfall.

Du som besökare kommer att mötas av ett brett portpurri där du får se allt från hisnande cikuskonster och smäktande powerballader till tjusiga dansnummer och träffsäker humor. Dessa föreställningar har skapats av åtta ensembler med ungefär nittio karnevalister i varje grupp. Dessa studenter har kämpat, skrattat och skapat sedan förra hösten och nu under våren kommer de att jobba intensivt, dag och natt, för att ge dig en magisk och oförglömlig upplevelse.

Varje nöje har ett unikt koncept och ingen föreställning är den andra lik och eftersom du kan ju aldrig veta vad som faller just dig i smaken så rekommenderar jag dig att köpa en biljett till allt. Kanske hittar du en favorit som du känner att du bara måste se en gång till! Ta chansen att roa dig själv, det är det som Lundakarnevalen är till för!
Vi ses i publiken!

Med karnevalistiska hälsningar,
Nöjena genom Karnevalskommittén Lundakarnevalen 2018

Tillgänlighet

Rullstol

Alla nöjen kan ta emot rullstolar

Hörslingor

Spexet har 10 st hörslingor. Maila carl.johansson@lundakarnevalen.se om ni behöver en hörslinga till en föreställning

Ledsagare

Personer som behöver ledsagare med ledsagarintyg kan maila carl.johansson@lundakarnevalen.se för att få ut en till biljett gratis

Operan

Fredagsmys

Tradition är viktigt, inte minst inom opera! I denna moderna skildring sätts en familjs gemenskap på spel när deras traditionsenliga tacokväll går i stöpet. Följ med deras fredagskväll för att rädda helgen!

Cirkusen

Cirkus Obsoleto!

En studentikos - och mycket generös - tolkning av konceptet Cirkus, där storheten i framträdandena inte grundar sig så mycket i talang, som i avsaknaden av den samma. En cirkusparodi du sent lär glömma!

Barnevalen

Det digitala äventyret

Farmors dator har fått virus! Hon och hennes supersmarta barnbarn reser in i datorn och hjälper musen, minneskortet m.fl att bli av med det elaka viruset.

Kabarén

Fröken Gunns Imaginatorium

Välkomna till den bisarra världen i Kabarén, ett av stornöjena på Karnevalen! Här hittar ni en sagolik kombination av show och burlebuskis - ungefär som en ICA Basic version av Dantes nio nivåer av helvetet. Så ladda upp med karnevölen, lämna jantelagen hemma och njut av Kabarén!

Showen

En musikal i det undermedvetna

I Showen kittlas alla era sinnen i en musikal som tar er in i det undermedvetna. I Tegnérs matsalar dukas en trerätters middag upp som ni avnjuter under en föreställning ni sent ska glömma.

För att anmäla matpreferenser mejla erik.johansson@lundakarnevalen.se

Revyn

Dêjâ revy

Det var en gång i maj. En samling spralliga studenter med sina chapeau claque på svaj. Studenterna så stiliga kunde inte annat än bärga sig från att få folk att skratta med sin magiska dêjâ revy! Det var en gång i maj… eller vänta.

Filmen

Drömmarnas Lund

Iris har kommit in på Lunds universitet. Harry borde inte kommit in på Lunds universitet. Deras drömmar om studentlivet krossas när det visar sig att Lund inte längre är vad det en gång varit. Filmen visas som en bio i Paleastra.

Info:
  • Var tredje Filmvisning, med start 16.00, kommer vara med engelsk text.
  • Om du har köpt filmen via Drömmerian kan du streama den via play.lundakarnevalen.se.

Spexet

Näcken

I årets uppsättning stiftas bekantskap med Imaginalskogen och en naken gammal John Bauersk vän, Näcken! Kanske kommer även en och annan buske uppenbara sig…

Info:
  • Via läktarbiljett så är det inte garanterad sittplats.
  • tio st hörslingor finns att tillhandagå för hörselskadade.

Dansen

På kvällarna under Lundakarnevalen slår Dansen upp dörrarna till AF-Borgen. Över 2000 personer får biljett hit per kväll och förgyller de karnevalistiska nätterna med dans och fest. Ett tips är att prata ihop sig med sin sektion om att köpa biljetter till samma kväll då biljetterna är kvällspecifika. Dansgolv i Stora Salen, Festvåningen, Tegnérs och Café Athen. Imaginalt!