Ackreditering

Pressackrediteringar till Lundakarnevalen 2018!

Från och med i dag är det möjligt för journalister och fotografer att registrera sig för pressackreditering till Lundakarnevalen den 18- 20 maj!

Lundakarnevalen är enligt sägnen världens näst största återkommande ideella evenemang (efter sommar-OS). I år går kalaset av stapeln den 18-20 maj 2018. Under karnevalsdagarna förvandlas Lundagård till ett stort karnevalsområde med tältnöjen, tombolabodar, studentspex, radiosändningar, artister och självklart mat och dryck. Dessutom går det ett karnevalståg genom Lunds gator och sprider karnevalistisk glädje till alla ca 400 000 tillresta besökare. Den första Lundakarnevalen arrangerades år 1849 och har sedan dess roat generationer av karnevalister och besökare.

För att detta arrangemang ska bli genomfört jobbar nästan 5 800 studenter ideellt. Temat för årets karneval är Imaginalkarneval. För att kunna följa hela Lundakarnevalen inifrån och ut kommer representanter från pressen att behöva presskort. Lundakarnevalen kommer att förse ackrediterade journalister och fotografer med ett sådant presskort, som gäller under alla karnevalsdagar.


Presskortet ger:


Presskortet ger INTE:


För att vi ska kunna hjälpa er med presskort krävs följande:


Anmälan ska göras i Google Formset senast den 11 maj.

Mer information kommer inom kort att finnas på www.lundakarnevalen.se under ”Press”.

På karnevalsområdet kommer det att finnas ett presscenter som kan hjälpa till med diverse frågor. Detta öppnar den 8 maj och är öppet fram till Lundakarnevalens slut.

Med hopp om en solig och glad karneval!

För mer information/frågor, kontakta:
Elin Söderbergh
Extern kommunikationschef
elin.soderbergh@lundakarnevalen.se

Alt.
Pressteamet
press@lundakarnevalen.se
0739-605040/ 0708-439678