Pressmeddelande Invigningen

Imaginalkarnevalen igångsparkad med sol, karnevalsmelodi och imaginal energi

Under fredagen inleddes Lundakarnevalen 2018 – med tema Imaginalkarneval. Under en fantastisk invigning bjöds de XX XXX gästerna in till den imaginala värld som är Lundagård under de kommande tre dagarna. Årets Lundakarneval har flera stora nyheter, som Operan, en barnbok och ett nytt krogkoncept med foodtrucks.

Vart fjärde år händer det – Lund fylls av hundratusentals besökare och det projekt som varit över 5779 studenters näst främsta sysselsättning under våren sätter igång. Under fredagen satte 2018 års Lundakarneval igång, denna gång med tema Imaginalkarneval.
“Just i år får vi uppleva Imaginalkarnevalen!” sa Freja Davidsson Bremborg, Imaginalkarnevalens general, under invigningen mitt på dagen. “Karnevalen där drömmar blir sanna. Karnevalen där allt är möjligt. Karnevalen där bara fantasin sätter gränserna!”

Bland nyheterna i Lundakarnevalen 2018 finns ett nytt nöje, ett nytt krogkoncept och karnevalshistoriens första barnbok. Operan, det nya nöjet, satte igång prick kl 14.00 och gästades av en stor och spridd skara studenter, familjer och pensionärer. På Barnevalen fick de yngsta resa med in i den digitala världen för att rädda farmors dator från ett nytt virus.
“Vi är oändligt stolta och glada över de otroliga nöjen vi äntligen får visa upp för gästerna!” sa Sofia Jörnlid, nöjeschef i Imaginalkarnevalen. “Vi garanterar en hundra procent imaginal upplevelse i fantasins värld, kantat av skratt, skratt-grått och pirr-i-magen från start till slut!”

Mot kvällen avslutas den första dagen med spelningar av bland andra Den Svenska Björnstammen och Räfven. Efter artisterna har spelat öppnar norra Europas största klubb, Dansen, inne på Akademiska Föreningens borg. Inför morgondagen ser gäster och karnevalister fram emot Tågets premiärtur genom Lund.