Pressmeddelande Karnevattenlanseringen

Lund torsdagen den 3 maj 2018

Lundakarnevalen, Tetra Pak och Nyckelbryggerier kan nu stolt presentera en av Imaginalkarnevalens främsta energikällor – Karnevattnet! Under torsdagmorgonen presenterades den miljösmarta kartongförpackningen och dess imaginala, karnevalistiska design.

Under de varma och soliga karnevalsdagarna törstar gäster och karnevalister ständigt efter vatten. Därför presenterar nu Imaginalkarnevalen 2018 sitt samarbete med Tetra Pak och Nyckelbryggerier – Lundakarnevalens vattenkartonger. De små förpackningarna är det miljösmartaste alternativet jämfört med plast- och glasflaskor. Kartongmaterialet är tillverkat av ansvarsfullt odlad skog, och korken är gjord avsockerrör.
“Alla goda ting är tre – världens bästa Lundakarneval, världens bästa vatten, och världens bästa förpackning!” sa Erik Lindroth, Miljödirektör på Tetra Pak. “Oftast har man helt enkelt inte en kran nära till hands och då är detta det näst bästa alternativet.”

Vattnet tappas i Älvsbyn och härstammar ända från Sulitelmas glaciärer norr om polcirkeln. Det har filtrerats långsamt och naturligt i den arktiska naturen i hundratals år.
“Vårt vatten är ett kristallklart, friskt källvatten med en exceptionell kvalitet.”, sa Peter Norin, en av de tre grundarna på Nyckelbryggerier. “Det är helt naturligt eftersom det varit helt orört för mänsklig påverkan genom försurning och andra föroreningar.”

Den lilla förpackningen är ett designsamarbete mellan karnevalister och Tetra Pak och lika imaginärt fantasifullt som resten av karnevalen. Den pryds av figuren Sture, en av Imaginalkarnevalens maskotar. Vattnet är döpt till Imaginalvatten, men innehållet är äkta vara.
“Vi är så stolta över det fina Imaginalvattnet!” sa Sara Ramberg, kommunikationschef för Lundakarnevalen 2018. “Vi vågar ropa hej långt innan vi hoppat över Lundagårdsfontänen – vattnet är fantastiskt!”

Under karnevalsdagarna 18-20 maj kommer vattnet att kunna avnjutas på området i Lundagård.