Pressmeddelande Västra Tidningsdagen

Lund lördagen den 21 april 2018

Under lördagen reste ett 50-tal karnevalister från Lundakarnevalen ut i västra Skåne för att sälja karnevalstidningen Imaginal Journal och sprida ordet om den stundande Imaginalkarnevalen. Barn, pensionärer och ungdomar engagerades på stan genom tidningsförsäljning och samtal.

Starkt band mellan Lundakarnevalen och skåningarna
Lundakarnevalen drivs helt och hållet av ideellt engagerade studenter, och är därmed ett av de främsta studentlivsengagemangen vid Lunds universitet. Men till Lundakarnevalen kommer människor från hela landet och till och med världen. Särskilt från Skåne är intresset stort och därför reste karnevalisterna ut i Helsingborg, Ängelholm, Landskrona, Lomma och Trelleborg för att upplysa om att det nu är vart fjärde år – alltså dags för Lundakarneval igen!
“Det märks att skåningarna har en relation till Lundakarnevalen”, sa Ellen Gyllenberg, som är engagerad i Kommunikationssektionen. “Jag pratade med en kvinna som hade träffat sin man på Dansen 1952! Det kändes så himla fint! För henne betydde Lundakarnevalen otroligt mycket.”.

En försmak på Imaginalkarnevalen
Ett sedan länge klassiskt inslag i Lundakarnevalen är karnevalstidningen. Just Imaginalkarnevalens upplaga heter “Imaginal Journal” och är en studentikos satirtidning med fokus på påhittade nyheter, imaginala spaningar om framtiden och engagerande quiz och undersökningar.
“Det är fantastiskt kul att hela Skåne är så intresserade av Lundakarnevalen!” sa John Rapp Farnes, försäljningschef för tidningen. “Många har velat köpa tidningen – men ännu fler har velat prata med oss och vill uppleva just Imaginalkarnevalen!”.

Imaginalkarnevalen 2018
Lundakarnevalen inträffar vart fjärde år i Lund. 18-20 maj i vår är det dags igen. Då fylls Lundagård av tombolabodar och nöjen för vuxna, barn och äldre. Akademiska föreningens borg blir en dansklubb, utanför Domkyrkan sjungs studentopera och genom stan går karnevalståget. Årets tema är Imaginalkarneval.