Pressmeddelande Nedräkning 8

Lund fredagen den 20 april 2018

Med mindre än en månad kvar till Imaginalkarnevalen arrangerades den näst sista nedräkningen på Tegnérsplatsen under fredag lunch. Nedräkningen gästades av ingen mindre än låtaktuella Oscar Zia, som siade framtiden och ropade ut den imaginala siffran “1!”.

Glass i den imaginala sommarvärmen
Efter en lång vinter tycktes plötsligt sommaren, snarare än våren, ha kommit till Lund. Därför bjöd Lundakarnevalen på somrig glass under konceptet “Sia med Zia”. Gästerna sprudlade av glädje i sommarsolen och jublade när artisten klev ut på trappan från AF-borgen. Zia ombads att titta i “sitt inre öga” och sia om vädret på Lundakarnevalen 18-20 maj.
“Sol, vågar jag bara säga. Men det kan nog bli regn också!” sa han och publiken skrattade.

Lundakarnevalen närmar sig med stormsteg
Nedräkningen markerar den sista månaden inför starten av Lundakarnevalen 2018. Konferenciärerna för dagen, nöjescheferna Sofia Jörnlid och Gustaf Linton, hälsade alla välkomna iklädda glittriga kavajer. De känner sig redo för Lundakarnevalen.
“Det känns verkligen att det är dags”, sa Gustaf Linton. “Varje år kommer våren, och vart fjärde år kommer också Lundakarnevalen. Äntligen händer det igen!”

Imaginalkarneval 2018
Lundakarnevalen äger rum 18-20 maj. Under den sista månaden engagerar sig över 5500 studenter för att skapa karnevalståg, spex, opera, klubb, tombolabodar, barneval och andra nöjen.