Pressmeddelande Hundratals på plats när Lunda- karnevalen släppte produkter och snax

Lund torsdagen den 19 april 2018

Lundakarnevalen inträffar var fjärde år, men varje Lundakarneval inträffar bara en gång och lever genom sitt tema sedan vidare för all framtid. Det stod klart när 2018 års Imaginalkarnevalen presenterade produkter och snax genom fantasifull prylmodevisning och exklusiv presskorvferens. Lanseringen lockade ett hundratal nyfikna Lundabor som för första gången fick se och köpa karnevalsnyheter som en kaffeburk, glasunderlägg och ett karnevalsté.

Stort intresse för lanseringen
Över 200 personer hade samlats utanför Tegnérsplatsen på torsdag eftermiddag för Lundakarnevalens lansering av produkter och snax. Gästerna hälsades välkomna av Maja Cronert, produktchef i Imaginalkarnevalens kommitté, och Henrik Fryklund, vice produktchef.
“Produkterna materialiserar allt vad Lundakarnevalan är!”, sa Maja Cronert. “Slit, skratt, tårar och konstiga idéer. Allt bara för att det är så jäkla roligt!”

Lokalproducerad karnekorv
Strax därefter presenterades årets smak på karnekorven av sektionen Snaxeriet. Karnekorven är ett unikt samarbete mellan Lundakarnevalen och lokala aktörer. Korven är producerad av Lundachark och brödet är bakat av Mormors bageri.
“Karnekorven är en imaginalt lundensisk korv med smak av bacon, ramslök, cognac och en gnutta humle!” sa Karl Olsson, sektionschef i Snaxeriet. “En mer lokal korv går inte att få. Den är mild men smakrik, helt enkelt en korv för alla!”

Klassiker och nyheter i imaginal blandning
Bland de drygt 30 produkterna återfinns både gamla klassiker och sprillans nya prylar. Den ikoniska plåtsoptunnan, som har funnits med i karnevalshistorien sedan 1986, kommer att säljas även i år. Under lanseringen presenterades den till stort jubel från publiken på den karnevalistiska catwalken. Nytt för i år är en exklusiv kaffeburk, endast producerad i ett fåtal exemplar. Dessutom har Imaginalkarnevalen tagit fram glasunderlägg med motiv från 8 tidigare karnevaler.
“Inte ens fantasin har fått sätta gränser för årets produkter!” sa Gustav Hertz, sektionschef för Drömmerian. “Vi har också tagit fram ett helt nytt sällskapsspel. Det kommer vara ett självklart inslag i varenda studentkorridor och skånskt vardagsrum under många, många år framöver!”

Försäljning på Stortorget
Mot slutet av lansering avtäcktes försäljningsstältet, dit de blivande karnevalsgästerna snabbt skyndade för att få snax och prylar i sin ägo. Från och med 20 april kan dessa köpas i Lundakarnevalens försäljningsbod på Stortorget i Lund, som är öppen måndag-lördag 11.30-18.30.