Pressmeddelande 5,2 veckor kvar – nu kommer 52 sidor imaginal karnevalstidning!

Lund torsdagen den 12 april 2018

Allt du någonsin undrat och lite till! Det undersöker årets karnevalstidning som under torsdagen lanseras på Tegnérsplatsen i Lund. Med bara 5,2 veckor kvar till Imaginalkarnevalens start kan den riktigt karnevalstaggade från och med 15 april köpa tidningen från karnevalister i Lund och under två dagar i hela Skåne.

Imaginala spaningar och fenomen
Den traditionsenliga karnevalstidningen går denna gång under namnet Imaginal Journal. Tidningen bjuder på studentikos, nutida satir och en inbjudan att ta del av Imaginalkarnevalens värld, där samtidens problem och icke-problem bemöts och utforskas.
“Vi är otroligt stolta att idag kunna presentera Imaginalkarnevalens egna tidning!” säger Wilhelm Åkerman, sektionschef för Blädderiet som tagit fram tidningen. “Vi hoppas att alla andra finner lika mycket glädje och imaginal lycka av att läsa den som vi upplevde när vi gjorde den. Vi kan dock garantera att tidningen, trots sin imaginala karaktär, kommer att existera på riktigt!”.

52 sidor imaginala skojigheter
Karnevalstidningen har funnits med som en självklar del av Lundakarnevalen i över hundra år. Den första karnevalstidningen kom till så tidigt som 1873. 2018 är den 52 sidor lång och fullspäckad med karnevalistiskt och imaginalt innehåll i form av artiklar och annonser.
“En stor del av tidningens speciella natur ligger i den humoristiska undertonen som genomsyrar såväl texter som bilder och design.” säger Moa Mahlberg som är layout- och annonschef. “De annonser som finns i tidningen har skapats genom karnevalisternas humor, finess och imaginalitet. Det är vad vi gör bäst och vad som gör både tidningen och Lundakarnevalen bäst!”.

Försäljning i hela Skåne under tidningsdagarna
Tidningen kommer att kunna köpas först på Imaginalkarnevalens biljettsläpp på söndag 15 april. Därefter kommer den säljas i Lundakarnevalens biljettbodar på Stortorget i Lund. Utöver det kommer karnevalister att resa runt i Skåne och sälja tidningen. 21 april besöks städer i västra Skåne, såsom Trelleborg, Helsingborg, Landskrona och Ängelholm. 12 maj reser karnevalisterna till östra Skåne. Tidningen kostar 30 kr.

Intensiv och kul process för karnevalisterna
Nästan 50 karnevalister har arbetat med tidningen under de fem veckor som den producerades. Det innefattar bland annat tangenttryckare, paparazzis, humorbevakare, korrekturläsare, förste vice korrekturläsare, andra vice korrekturläsare, bläckansvariga, grafiska arkitekter och papperskvalitetskontrollanter.
“Att ta fram just en karnevalstidning är en väldigt speciell process som varit utmanande men otroligt kul!” säger Lovisa Walldén Persson som är tidningsredaktör. “Det har varit intensivt eftersom vi varit så många som jobbat på den under så kort tid, men det är också det som är så kul! Att en dag ha några utkast och en vecka senare en hel hög färdiga artiklar där karnevalisterna har ordnat allt från fotografering och rekvisita till designinstruktioner för att artikeln ska bli som de har tänkt har varit så himla kul att se.”.