Pressmeddelanden Artistsläpp

Lund tisdagen den 27 mars 2018

Under tisdagskvällen på Grand Hotel i Lund avslöjade Imaginalkarnevalen vilka artister som ska spela under karnevalshelgen 18-20 maj. Totalt 13 artister kommer uppträda på Lundakarnevalens Stora Scen – The Hives, Silvana Imam, Sabina Ddumba, Kaliffa och Den Svenska Björnstammen är några av de största namnen.

Blandad scen med många genrer
Den bokade scenen är blandad med många olika genrer att dansa loss till. Familjer kommer känna igen Kamferdrops från Melodifestivalen, studenterna lär dansa sig svettiga till Silvana Imam och Beatrice Eli medan de allra yngsta får uppleva imaginal karnevalsglädje från Panetoz. Musikchef Patrik Norrman har tillsammans med sitt team karnevalister och kommittén eftersträvat en musikscen som så många som möjligt ska kunna uppskatta.
“Vi är väldigt glada över att kunna leverera så här efterlängtade artister!” säger musikchef Patrik Norrman, Musikchef i Imaginalkarnevalen. “Det har varit viktigt för oss vi ska kunna presentera så många olika genrer som möjligt. Vi hoppas att alla i Skåne, Öresund och Sverige vill komma och dansa med oss framför Stora Scen under karnevalshelgen i maj!”.

Silvana Imam och The Hives till Stora scenen
Hyllade Silvana Imam, som nyligen vunnit GAFFA-priset och just släppt en fotobok, är en av de större bokningarna. På samma scen har Lundakarnevalen också bokat The Hives, som är ett av Sveriges största internationella rockband genom tiderna.
“Vi är otroligt stolta över att kunna presentera Silvana Imam. Hon spränger alla gränser, precis som Imaginalkarnevalen ska göra!” säger Caroline Björklund, artistchef i Imaginalkarnevalen. “The Hives har blivit tidigare blivit utsedda till världens bästa liveband och tillsammans med det vet vi att de attraherar en väldigt bred målgrupp vilket gör att det känns extra kul att de kommer att spela på Lundakarnevalen”.

Imaginala Kamferdrops på den imaginala karnevalsscenen
Melodifestivalaktuella Kamferdrops är en av de bokade artisterna. Hon har främst gett nytt, imaginalt liv åt gamla, klassiska låtar, men skriver också eget. Den norska kvinnan bakom artistnamnet är hemlighetsfull – hon avslöjar inte sitt namn utan håller sig anonym och värnar om sin mystik.
“Kamferdrops passar perfekt på Imaginalkarnevalen och förkroppsligar helt klart det imaginala temat. Musiken och fantasin får stå i centrum!” säger artistchefen Caroline Björklund om bokningen.

Lundaband avslöjade artisterna genom livemedley
Artistsläppet på Grand Hotel gästades av det lokala bandet Banda Lunda, som bland annat består av engagerade karnevalister. Med sin balkandisco spelade bandet artisternas låtar i ett medley som fick gästerna att dansa och fira tillsammans.
“Det har varit både kul och utmanande att att spela de här låtarna eftersom de inte liknar det vi vanligtvis spelar, och nu ser vi verkligen fram emot att se artisterna live!” säger Herta Storlind, saxofonist i bandet. “Jag tycker att bokningarna är en bra blandning av kul och coolt, så det ska bli fett!”.
Samtliga artister:
The Hives
Silvana Imam
Sabina Ddumba
Kaliffa
Svenska Björnstammen
Kamferdrops
Panetoz
Beatrice Eli
Maxida Märak
Billie the vision and the dancers
Louisiana Avenue feat Gunhild Carling
Räfven
Verklighetens Folk

Spelschema för Stora Scenen under Lundakarnevalen 2018:
Fredag:
17.00 Louisiana Avanue feat. Gunhild Carling
19.00 Kamferdrops
21.00 Den Svenska Björnstammen
23.00 Räfven

Lördag:
15.00 Verklighetens Folk
17.00 Beatrice Eli
19.00 Panetoz
21.00 Sabina Ddumba
23.00 Kaliffa

Söndag:
17.00 Billie The Vision And The Dancers
19.00 Maxida Märak
21.00 The Hives
23.00 Silvana Imam