Lundakarnevalen » Sektioner » Spex

Teknikrep

Bevingade repliker, ett axplock:

“Jag tror min röv glider i de här byxorna!”

/Batseba

Stämningsfull scenbild från nästan färdig spexdekor

“Borde inte evolutionen ha fixat det där??”

/Gabriel om sina vingar

“Varför står du där och gömmer dig i byxorna? – Jamen jag har ju inga egna”

/David i en kortkort tunika


Simma lugnt

Ibland kan man behöva en stund för sig själv och då brukar vi Karnevalsspexare sätta oss ner och beundra vår Karne(val) Cho!

Cho the whale?


På G i Stora Salen

Efter drygt två veckor i Källarsalen har Karnevalsspexet äntligen fått tillgång till Stora Salen och förberedelserna fortsätter i ett ännu högre tempo. Här övar sminksektionen på att lägga makeup under tidspress!


Full aktivitet i källarsalen

Det hörs glada tillrop blandat med frustrerade vrål från källarsalen på AF-borgen där karnevalsspexet för närvarande håller till. Jag möts av en sjudande aktivitet när jag kommer in i den knökfulla lokalen. Överallt är folk upptagna med diverse underliga sysselsättningar. I ena hörnet håller dekoren till och skär ut en gigantisk mur ur frigolit. I motsatt hörn står vieriet och blandar snaps i full skid-mundering eftersom det kvällen till ära är After-Ski tema i baren. Deras arbete försvåras dock av flygande pingisbollar som bordtennisesset Dan smashar iväg åt deras håll lite titt som tätt. Mitt i rummet tar några spexare en välförtjänt paus och ägnar sig åt det traditionsenliga spexspelet “Fussball”. Jag har turen med mig och hinner få en pratstund med vierichef Nina och spextomte Erik som sitter och planerar lekar inför kommande internfest. -”Jag tycker att det är viktigt att vi aktiverar oss och håller igång redan nu för att orka med det tuffa tempot under karnevalshelgen”, säger Nina på bred östgötska och ler varmt. Erik nickar instämmande: -”Dessutom är det ett bra sätt för oss i ensemblen att lära känna varandra bättre”. Sen lägger Nina till: -”Fast jag måste säga att det ska bli skönt att flytta upp i Stora Salen så vi kan arbeta och ha kul utan att behöva trängas… även om det är väldigt mysigt här nere.”


Karnevalsspexet Tjugotio – David & Goliat

David & Goliat

Varmt välkomna till Jerusalem och Karnevalsspexet David & Goliat! Filistéerna har belägrat Jerusalem och väntar utanför stadsportarna på deras stora krigare Goliat, vars styrka de behöver för att inta staden. Innanför Jerusalems portar försöker kung Saul hitta en lämplig krigare som kan möta bjässen när han anländer.

Med humor av bibliska mått kommer publiken bjudas på skratt, sång och kanske en och annan brinnande buske. Vi ger er historien om David och Goliat, kanske inte exakt så som det gick till på riktigt men i alla fall väldigt nära. 

Spex

Spexet håller till i Stora salen i AF-borgen och är ett av Karnevalens äldsta nöjen. Förutom att spexet bara är 45 minuter långt, är formen i övrigt enligt lundensisk äldre tradition – en rapp historia med mycket skratt, kupletter i olika takter och manliga studenter på scen (förutom den så kallade groggrollen som varje föreställning spelas av en mer eller mindre känd person av valfritt kön). Klassiska lundaspex som Uarda (1908) och Djingis Khan (1954), var korta karnevalsspex innan de skrevs om till helaftonspex.

Sök


Remixvinnare!

Läs mer

KARNEVALSBOKEN TJUGOTIO

Läs mer

På lördag smäller det! EFTERKARNEVAL!

Läs mer

Bilder från Karneveljen

Läs mer

Efterkarnevalen

Läs mer

Amanda Jenssen

Läs mer

Rufus Wainwright

Läs mer

IMJ Tribute

Läs mer


Heja Tjugotio

Sponsorer

  • KappAhl
  • Sydsvenskan
  • PriceWaterhouseCoopers
  • Tetra Pak
  • SEB
  • Lunds Energi

© Lundakarnevalen tjugotio