Lundakarnevalen » Sektioner » Musik

Artister till Lundakarnevalen!


Se stora scenens spellista och läs om artisterna som kommer att besöka Lundakarnevalen under de tre magiska dagarna i maj

Alla konserter (ej Dansen) är inkluderade i områdesentrén.

RUFUS WAINWRIGHT – Fredag, 21 maj, Stora scenen, Lundagård

Världsartisten, som just nu är aktuell med en ny Europaturné, bjuder på en stämningsfull Sverigepremiärspelning på Lundakarnevalen.

Amanda Jenssen – Fredag 21 maj, Stora scenen, Lundagård

Succén fortsätter och en av Sveriges mest populära artister gör en gedigen sommarturné med 25 städer på agendan. Sverigepremiär den 21 maj i Lund på Lundakarnevalen. Amanda Jenssens framgångar under de senaste åren har knappast gått någon förbi. Hon är Grammisvinnare och guldsäljare, publikfavorit och storsäljare, skönsjungande och talangfull, karismatisk och med en pipa som många avundas.

Name The Pet - Fredag 21 maj, Dansen, AF Borgen

Name The Pet bjuder upp till en slags sammansvärjning mellan den bästa danselectronican och hittigaste popen vi vet, så försök inte ens stå still. Våren 2009 dansade vi till singeln ”Get on the Bus”.Sommaren förskönades med uppföljaren ”Sunshine” och i november kom äntligen det efterlängtade albumet.Huvudpersonen Hanna Brandén tar plats i rampljuset som en hemvävd Lady Gaga, kaxig och sårbar på samma gång.


Nottee - Fredag 21 maj, Dansen, AF Borgen

Bakom artistnamnet Nottee döljer sig musikern, låtskrivaren och sångerskan Nova Drougge. Nottees smittande melodier och syntpop andas både house och västkust. Hon debuterade som soloartist förra året men har också en bakgrund som basist i Lo-Fi-Fnk.

Hästpojken, Fredag 21 maj, Stora scenen

Göteborgs stolthet samt ett av landets bästa popband. 2007 släppte de sin första singel “Shane MacGowan” och 2008 sin hyllade albumdebut “Caligula”. I sommar kan de upplevas live på flera av de stora festivalerna… Först ut är Lundakarnevalen!

MA Numminen, Fredag 21 maj, Stora scenen

MA Numminen begår världspremiär på Lundakarnevalen med sina klassiska sånger i ny klädnad. Missa inte Metalli-Numminen! Sång, dans och gummibollar!

Simone Moreno, Lördag 22 maj, Stora scenen

En av Brasiliens bästa röster kommer till Lund. Simone Moreno har släppt fyra skivor i Brasilien samt en i Sverige. Hennes största hit är “Vem pra bahia” (Vi drar till Malmö) som hon skrev tillsammans med Timbuktu. 2006 deltog Simone Moreno i Melodifestivalen med låten Aiayeh (The music of the samba). Njut av äkta karnevalsstämning med takter från Rio!

Edith Backlund,Lördag 22 maj, Stora scenen

Artisten bakom albumet “Death by Honey”. Legendariske artisten Neil Young är en av Ediths beundrare. Young lade upp hennes låt “Rosie” på sin hemsida “Living with war”. Låten blev framröstad som en av de tio bästa antikrigslåtarna.

Salem Al Fakir,Lördag 22 maj, Stora scenen

Kung av svensk pop- och soul. Al Fakir är mest känd som soloartist, 2008 vann han fyra grammisar på Grammisgalan och medverkade 2010 i Melodifestivalen som joker, där hans bidrag “Keep On Walking” slutade på andra plats… Missa inte en av Sveriges mest kritikerrosade artister!


Retro Stefson – Lördag 22 maj, Stora scenen, Lundagård

Isländska musikexporten Retro Stefson med den energiska frontmannen Unnsteinn Manuel besöker Lundakarnevalen. Isländskt, portugisiskt och engelskt i en härlig blandning. Bas, gitarr, tamburin, maracass och massor av rytmer borgar för en annorlunda musikupplevelse.

Housewives – Lördag 22 maj, Dansen, AF-Borgen

Mega house, filthy beats och dirty dancing utlovas när Berlin- och Stockholmsbaserade DJ-duon Housewives bjuder upp till dans. Housewives består av de prisade electro-virtuoserna La Fleur och Adeline Supreme. Med ett gediget turnerande bakom sig vet Housewives vad som behövs för att skaka liv i vilket dansgolv som helst, oavsett vilket land dom råkar befinner sig i.

Jezebel Soundsystem Feat. Jade Jagger & Dan Williams – Lördag, 22 maj Dansen, AF-Borgen

Internationell DJ-duo som spelat på några av Europas hetaste klubbar med sitt eget Jezebel Soundsystem. Jade Jagger är designer, toppmodell samt dotter till Mick och Bianca Jagger.

International Michael Jackson Tribute – Söndag, 23 maj Stora scenen, Lundagård

En musikalisk hyllning med sång och dans tillägnad en av vår tids främsta artister.
På scen framträder en av Michael Jacksons egen dubbelgångare..

Gaby & the Guns,Söndag 23 maj, Stora scenen

Hyllade, älskade och omtalade. Tjugohundranio stegade Gaby and the Guns in på musikscenen och fick lysande recensioner. Debutalbumet “Rygg mot
Rygg” är en samling originella poplåtar som får dig att skratta, gråta, tänka, andas och leva. Musiken beskrivs ofta som “folk”, en blandning av pop, country, surf, och fransk visa. Alltid med texterna i centrum. Gaby and the Guns har vuxit under våren tjugohundratio och består idag av Gaby Ryd (sång piano), Jens Almqvist (bas, gitarr), David Calgaro(gitarr) och Fabian Ris Lundblad (trummor). Gaby och Jens utgör precissom tidigare bandets kreativa nav och låtskrivarduo, men tillsammans med David och Fabian har bandet blommat ut till en vildare, härligare och starkare upplevelse.

Lisa Lövbrand,Söndag 23 maj, Stora scenen

Västerbottens svar på Billie Holiday. Född i Wilhelmina, men bosatt i Los Angeles. Hennes skiva Embraceable har väckt internationell uppmärksamhet och Lisa Lövbrand har dessutom lyckats få ihop ett samarbete med några av världens mest framstående jazz- och funkmusiker. Lisa är även skådespelerska och har medverkat i bl a “7 seconds” med Wesley Snipes och “Attack Force” där hon spelar en av huvudrollerna mot Steven Seagal.

Pauline, Söndag 23 maj, Stora scenen

Pauline Kamusewu kommer från Harare, Zimbabwe. År 2003 tilldelades hon Rockbjörnen för “Årets svenska nykomling” och har haft en lång rad radiohits. Den 7 januari 2010 presenterades hon som den femte jokern i Melodifestivalen 2010. Hon deltog i deltävling 2 i Sandviken den 13 februari 2010 och gick vidare till Andra chansen med låten Sucker for Love.

Leningrad Cowboys,Söndag 23 maj, Stora scenen

Europapremiär på Lundakarnevalen när ett av världens mest kultförklarade rockband ger sig ut på turné. De har spelat på de största festivalerna och framträtt i en lång rad filmer, galor och TV-program bl a MTV Music Awards. Detta är en unik spelning med rockens humorister. På scen framträder de i sina karaktäristiska frisyrer, myggjagare och färgstarka kostymer!

Maskinen – Söndag 23 maj, Dansen, AF-Borgen

Hyllade Maskinen släpper äntligen en ny singel och sitt efterlängtade album. Efter ett omfattande turnerande och giggande i bl a USA, Brasilien och hela Norden är Maskinen nu mer välsmord och vältrimmad än någonsin. Albumet med titeln “Boys II Men” är en fullängdare med produktioner från namnkunniga producenter såsom Style of Eye, EDU K, Filthy, Gorky (Bonde Do Rolê) mfl.

Stupit Amerikinz  feat J-Ro (L.A.) från Alkaholiks, Maylay Sparks (Philly),Kaydee(D.C.), Knoiota (New Jersey) and Don Mario (Boston) – Söndag 23 maj, Dansen, AF Borgen

Beskrivs bäst som “The New Rat Pack”.

Press 

Musik

Musik skall byggas utav glädje och av glädje bygger man Lundakarnevalen! Mycket kloka ord myntade av Olle Ljungström under sina framträdanden på karnevalerna 1994 och 1998. Musiksektionen har som uppgift att stå för att Lundakarnevalen aldrig tystnar. Detta innefattar artist-, DJ-, scen-, teknik- och studioupphandlingar såväl som scenbyggnationer, kontakter med turnéledare och artister. Tidigare år har storheter som Lill Babs, E-type, Lisa Ekdahl, Timbuktu, The Ark och Kim Wilde gästat Lundakarnevalen under Musiksektionens försorg.

Sök


Remixvinnare!

Läs mer

KARNEVALSBOKEN TJUGOTIO

Läs mer

På lördag smäller det! EFTERKARNEVAL!

Läs mer

Bilder från Karneveljen

Läs mer

Efterkarnevalen

Läs mer

Amanda Jenssen

Läs mer

Rufus Wainwright

Läs mer

IMJ Tribute

Läs mer


Heja Tjugotio

Sponsorer

  • KappAhl
  • Sydsvenskan
  • PriceWaterhouseCoopers
  • Tetra Pak
  • SEB
  • Lunds Energi

© Lundakarnevalen tjugotio